HNK VRLIKA

OSNIVANJEM NOGOMETNOG KLUBA HNK VRLIKA, POPUNJENA JE JEDNA PRAZNINA U ŠPORTSKOM ŽIVOTU GRADA.


Izgradnjom ŠRC-Česma stvorili su se uvjeti za osnivanje HNK Vrlika. Interes za treniranjem je bio ogroman pa su već prvu godinu sastavljena tri tima koja su 2007 godine počela s natjecanjem u županijskoj ligi te su u prvom kolu u gostima ostvarili dvije pobjede. Danas s ponosom možemo reći da 70-tak vrličke djece trenira u HNK Vrlika, živi i razvija se u športskom duhu, što nažalost brojne vrličke generacije nisu imale priliku.

Trenutno HNK Vrlika ima tri uzrasta koji se natječu NSŽSD. Najveći uspjeh su ostvarili Pioniri u natjecateljskoj sezoni 2013/2014 kad su u konkurenciji četrnaest klubova osvojili prvo mjesto na čelu sa trenerom Božom Vicićem. Kadeti i Seniori nemaju većih uspjeha ali igraju značajne uloge u ligama u kojima se natječu.

Kroz klub je prošlo dosta trenera koji su vodili naše uzraste. Prvi treneri u klubu su bili Mišo Smoljo i Ivan Vučković. Prvi trener Seniora je bio Dujo Barić. Trenutno Seniore u natjecanju 2. ŽNL-SD vodi Ante Bajan. Treneri mlađih uzrasta su Božo Vicić, Ante Gverić, Ante Grabić. Kroz ovih osam godina od kako klub postoji dali smo nmnogo dobrih igrača. Neki od njih su završili i u Splitskom Hajduku. 2011 godine klub je odigrao prijateljski ogled protiv HNK Hajduka.

Trenutno u klubu sve konce vode: 

Predsjednik: Ivan Vicić

Potpredsjednik: Anđelo Rebić

Tajnik: Krešimir Režić